YHTEISLAULU TILAISUUS KUOPION SATAMATORILLA 21.7. OLI HIENO KOKEMUS JA ONNISTUNUT TAPAHTUMA.
Sää suosi ja väkeä oli paljon liikkeellä ja laulamassa.

Anssi K. Laitinen säesti ja laulatti ja esilaulajina olivat Heikki, Anja, Kirsti T, ja Sirkka.
Mervi juonsi tapahtuman ja kertoi järjestön 60-vuotisen toiminnan ajalta eläkeläisten elämän muuttumisesta.HELMIKARKELOT

VANULASSA la 11.2.

Vietettiin mukavaa iltapäivää
Hiltulanlahdessa Vanulassa.
Ohjelma oli mainio ja sitä ennen
kahvit voileivän ja pullan kanssa maistuivat.
Ohjelman jälkeen tanssittiin
Savon Harmonikkakerhon tahdittamana.


Tapahtumia

Pikkujoulu matka Kuntorantaan, Varkauteen
25.11.2016 on tehty.

Pikkujoulu alkoi ohjelmallisella osuudella, jossa ohjelmaa esittivät Kiuruveden, Varkauden ja Kuopion yhdistysten jäsenet. Oli siellä tonttutanssikin! Varkaudesta esiintyi ukulelle yhtye ja vei kuulijat aina Havaijille saakka. Ja jouluiset laulut raikuivat.
Juhlaa jatkettiin herkullisen pikkujoulu päivällisen ääressä. Ja sitten alkoi tanssi, joka olikin suosittu ohjelmanumero.


Ikäihmisten liikuntapäivä

ILOA YHDESSÄ LIIKKUEN

oli Kuopio Hallilla 16.9.

Iloista mieltä, hikeä pintaan ja etnistä tunnelmaa tarjosi syyskuussa järjestettävä liikuntapäivä 16.9
klo 12-15.

Kuopio-hallilla oli esillä suomalaista ulkoliikuntaa, kuten linkopalloa, saappaanheittoa, ja petankia. Liikuntahallissa tanssittiin eri kansojen tansseja, harjoiteltiin tasapainoa, kokeiltiin kotikuntosalia ja pelejä sekä rentoutushetkiä ja tasapainoa.

Infopisteistä sai tietoa liikunnasta, terveellisestä ruokavaliosta ja yhdistykset esittelivät toimintaansa. SPR:n vapaaehtoiset mittasivat verenpainetta. Liikuntapuistossa tarjottiin osallistujille tietoa polkupyörien huollosta.


Irtiotto talvesta otettiin lauantaina 27.2. Vanulassa, Hiltulanlahdessa

Puheen piti Eläkeläiset ry:n toiminnanjohtaja Hannu Partanen.
Sketsissä, liikuntaesityksessä, lauluissa ja muissa ohjelmissa oli keveyttä ja iloa. Ja tanssit tietysti pidettiin juhlan loppupuolella ja niihin tahtia antoi Pentti Hiltusen yhtye.


Yhdistyksen PIKKUJOULU pidettiin 9.12.2015 Lounasravintola Kokki Pojassa,Leväsellä.
Nautimme ensin maukkaan jouluruuan kaikilla herkuilla. Yhteislauluna joululaulut soivat mukavasti ja arkihuoletkin unohtuivat. Salme Ritvanen juonsi ohjelman ja lausui joulurunon. Heimo Seppänen esitti joulujonglööri numeron. Sirkka Jeulonen ja Erkki Nissinen lauloivat yhdesssä vanhan, ihanan "Rauhan kellot" laulun. Juhlaan hipsutteli myöskin ryhmä ihka oikeita tonttuja, jotka esittivät "Tontun touhuja" ja auttoivat Joulupukkia jakamaan jokaiselle pienen joululahjan.
Tunnelma oli leppoisa ja iloinen. Kaikilla oli mukavaa lähteä eläkeläisten joululomalle.

Liikuntapäivä

Porin Retkeily- ja kulttuuripäivillä jaettiin kävelykorttien palautuksen ja liikunta ryhmien järjestämisen parhaiten tehneille yhdistyksille palkinnot. Parhaiten olimme hoitaneet kummankin asian Kuopio-Kallavesi Eläkeläisissä. Kyllä oltiin ylpeitä kun pokkasimme palkinnon!
Palkintona saimme liikuntapäivän ohjaajineen. Tuo liikuntapäivä "Liiku kuten haluat", oli tarkoitettu kaikille jäsenille ja se järjestettiin 29. päivä syyskuuta Kunnonpaikassa Vuorelassa. Mukana oli 40 jäsentä. Seniori pilates ja leikkimielinen voimistelu olivat liikuntasalissa.Sen jälkeen osa lähti kylpylään ja vesijumppaan ja osa teki kävelyretken kauniissa syyssäässä. Lopuksi ruokailimme.

Syykauden avaus

Yhdityksemme syksyn toimintakausi aloitettiin keskiviikkona 9. päivä syyskuuta Haminalahdessa, Auma-ahontie 67 sijaitsevassa Juttuharjussa.

Perillä nautittiin kahvit voileivän kanssa, yhteislaulut raikuivat, ja ohjelmankin esittäjiä riitti. Musiikkista huolehtivat sekä mandoliinin, haitarin, huuliharpun että banjon soittajat. Makkarat paistettiin pihan nuotio grillissä ja ja petankissa oli kova kilpa naisten ja miesten joukkueiden väliillä. Miesten joukkue voitti ja hyvänä kakkosena tulivat naiset. Hauskaa oli ja runsas jäsenten joukko viihtyi mukavassa seurassa.


Iloa liikunnasta!

Iloa liikunnasta - tapahtuma oli tiistaina 5.5. Maljalahden liikuntapuistossa klo10.00 - 12.00. Tapahtuma liittyi Ikäinstituutin Liikkeellä voimaa vuosiin - toimenpideohjelmaan. Jumpattiin ensin keho lämpimäksi, tutustuttiin ohjatusti puiston seniorilaitteisiin, pelattiin petanque peliä ja hauskaa oli. Katso kuva-albumi.

Kävelytapahtuma

Torstaina 9.4. kokoontui reipas 30 hengen porukka Maljalahden liikuntapuiston läheisyydessä. Siitä lähdimme muutamassa ryhmässä kävelemään Väinöläniemelle tai lyhyemmälle lenkille. Osa käveli kävelysauvojen kanssa. Sää oli mukavan aurikoinen vaikka tuuli viilensikin. Kävellessä ei kuitenkaan kylmä tullut. Matka kesti osalla puoli tuntia, joka oli asetettu minimiksi ja pitemmmän lenkin tehneillä meni tunti.

Kävelylenkin jälkeen tultiin Suokadun Palvelutalon 2.krs, jossa Helvi ja Sirkka olivat keittäneet hyvät kahvit ja tarjosivat sen munkkien kera. Juttua riitti ja laulu raikui, kun jokainen oli pirteänä ulkoilun jälkeen.

Polkupyörän huoltoa

Pyöräilevät eläkeläiset kokoontuivat ke 8.4. Minnanpuistoon tutustumaan pyöränhuollon saloihin. Opastajana oli kokenut pyöräilijä Kari "Tumi" Turunen. Polkupyörän kanssa tehtävät toimet tulivat selväksi.

Paikalla oli 8 pyöräilystä innostunutta eläkeläistä. Aurinkokin tuli esille ja lievensi kovan tuulen hytisyttävää viileyttä.